kezdőlap - Kétperces beszólások
 
Egy képen az EU és Magyarország
Amikor az EU ellen harcol a magyar kormány, akkor a mikrochip ellen harcol.

Lefotóztam együtt a három egészségbiztosítási igazolványomat.

  • A baloldali az osztrák, mikrochippel, amely lehetővé teszi, hogy a rendelőben egyetlen pittyentés után megjelenjenek az adataim.
  • A jobboldali az EU-s kártyám, bankkártya méretben.
  • A középső a magyar. Még az igazolvány tartóba sem fér bele.

 

 

Mindennek nyilván semmi köze a magyar kormány politikájához. Vagy a választási rendszerekhez. Meg az ellenzéki pártokhoz. Közéleti kérdésekhez, innovációhoz, állami megrendelésekhez. Egyszerűen csak érdekes.  

Az egész onnan jutott eszembe, hogy tegnap hallottam az osztrák állami rádióban: az egész EU-ban lakosságarányosan Ausztria költi a legtöbb pénzt egészségügyre. Azt nem mondták, hogy Magyarország hányadik a sorban.

még több Kétperces beszólások
 
A miniszterelnök-jelölt szerint, ha negyven körzetben nyer az ellenzék, akkor a Fidesz nem tud kormányt alakítani. Karácsony Gergely viszont már most nem tud számolni.
Egy olyan országban, ahol nem a választók döntenek a parlament összetételéről, és ahol a legfontosabb kérdésekben tilos a népszavazás, a Demokratikus Koalíció megfosztaná szavazati jogától a határon túli magyarokat.
A politikai elemző arról panaszkodik, hogy semmit nem lehet tudni a nyolc párt által javasolt új választási rendszerről, pedig az két hete nyilvános. Ráadásul ennél is nagyobb a baj.
Aktuális
 
Vélemény
 
„Amíg a Fidesznek megvan a kétmillió szavazója, hatalmon marad” – mondják gyakran elemzők. A kijelentő mondat lehetne felkiáltó is. Egy kérdésért kiált fel: Normális? Itt 8 millió választópolgár van!
Azt kérdezte a 14 éves fiam, hogy mi ez a brüsszelezés meg sorosozás? Miért kell ezeket megállítani? Őt már úgy megsavazta a politika, hogy ha tehetné, akkor sem szavazna. És kinek jó az alacsony részvétel a választásokon?
Gulyás Márton látja, hogy a Fidesz a választási törvény aránytalanságait a legrosszabb kommunista időket idéző média bebetonozásával teljesítette ki. Rab László (Népszabadság) írása.
Dokumentumtár
 
Kapcsolat
 

Név: Bánovics Attila

Email: info@elektor.hu

Címkefelhő