kezdőlap - Rólunk
 

Mindenkinek, ami jár!

A választópolgároknak joguk van tudni, milyen választási rendszerben dönthetnek országuk ügyeiről. Az elektor.hu segít megszerezni ezt a tudást.

Arra sarkalljuk az olvasót, hogy tegyen fel kérdéseket. Például:

  • Hogyan kaphat egy párt 45 százaléknyi szavazattal 67 százaléknyi mandátumot?
  • Miért van a kormánypártot népszerűsítő kampányplakátokból az utcákon több, mint az összes ellenzéki párt plakátjaiból együttvéve?
  • Miért nincsenek politikai reklámok a kereskedelmi médiában?
  • Miért nem szavazhatunk levélben?
  • Létezik -e jobb választási rendszer, mint a magyar?
  • Ha igen, akkor nekünk miért nem olyan van?

Hogy lássuk, valóban mi döntünk a saját életünkről, vagy mások teszik ezt helyettünk, nem árt ha előbb megismerjük a valóságot. Ehhez azonban kérdeznünk kell.

Ebben segítünk rövid, egyszerű cikkekkel. És iszonyú hosszú, bonyolult elemzésekkel. Információink nem hallomásból származnak, ahogy nem ismételgetünk több évtizedes politikai közhelyeket sem. Helyette begyűjtjük az adatokat, számolunk, és megkeressük a szabályokat. Ezek alapján konkrét előrejelzéseket teszünk, hogy mindaz, amit állítunk ellenőrizhető, tesztelhető, kísérleti úton bizonyítható, vagy cáfolható legyen.

Nem válogatunk az adatok között, mindent figyelembe veszünk, és minden forrásunkra hivatkozunk. Állításainkat bárki ellenőrizheti néhány kattintással, néhány perc alatt.

A tudás lehetőséget ad mindenkinek arra, hogy eldöntse, megfelel -e neki a jelenlegi választási rendszer, vagy nem. Akinek igen, örüljön neki. Akinek nem, a változás érdekében ne próbáljon népszavazást kezdeményezni, mert az Magyarországon tilos. Igaz is, miért tilos?

 

Üdvözlettel: Bánovics Attila

 

Aktuális
 
Vélemény
 
„Amíg a Fidesznek megvan a kétmillió szavazója, hatalmon marad” – mondják gyakran elemzők. A kijelentő mondat lehetne felkiáltó is. Egy kérdésért kiált fel: Normális? Itt 8 millió választópolgár van!
Azt kérdezte a 14 éves fiam, hogy mi ez a brüsszelezés meg sorosozás? Miért kell ezeket megállítani? Őt már úgy megsavazta a politika, hogy ha tehetné, akkor sem szavazna. És kinek jó az alacsony részvétel a választásokon?
Gulyás Márton látja, hogy a Fidesz a választási törvény aránytalanságait a legrosszabb kommunista időket idéző média bebetonozásával teljesítette ki. Rab László (Népszabadság) írása.
Dokumentumtár
 
Kapcsolat
 

Név: Bánovics Attila

Email: info@elektor.hu

Címkefelhő