kezdőlap - Vélemény
 
Népsavazás
Azt kérdezte a 14 éves fiam, hogy mi ez a brüsszelezés meg sorosozás? Miért kell ezeket megállítani? Őt már úgy megsavazta a politika, hogy ha tehetné, akkor sem szavazna. És kinek jó az alacsony részvétel a választásokon?

Le vagyunk savazva. Olyannyira savanyú már a zemberek szája íze a politikai reklámoktól, hogy egyenesen megutáltatják velük magát a választás lehetőségét is. Rafinált módszer ez a népsavazás, mert minél többeknek lesz herótja az egésztől, annál kevesebben mennek el majd voksolni. És vajon kinek kedvez az alacsony részvétel a jelenlegi, aránytalan választási rendszerben? (Aki nem tudja a választ, ne is olvassa tovább...)

Ott tartunk tehát, hogy orrba-szájba szórják a népre az agitprop hadtest lövedékeit. Óriásplakátok az utcákon, az utak mentén. Újsághirdetések egész oldalakon, sőt már több oldalas mellékletekként a vidéki lapokban. Nemzeti inzultációs levélhadjárat. Rádiós és tévés szpotok megállíthatatlanul akarják megállítani Brüsszelt. Már várom, hogy az éttermekben, menzákon kötelező legyen a szalvétákon is Brüsszelnek szerepelnie, hogy abba kelljen törölni a szánkat, de azon sem csodálkoznék, ha a közintézményeken itt-ott még előforduló uniós lobogót kötelezően lábtörlőre cseréltetnék. Toroljunk és töröljünk!

Azt kérdezte a minap 14 éves fiam, hogy mi ez az egész brüsszelezés meg sorosozás? Miért kell ezeket megállítani? Az alapoktól kezdtem a magyarázatot, hogy Brüsszel a mi uniónk "fővárosa", ahová demokratikus elvek szerint kerülnek a képviselőink, és ők bizony számon kérik, ha egy tagállamban nem tartják tiszteletben a demokráciát. Emiatt pedig eleget kritizálták kormányunkat és pártunkat az "emút csaknem nyóc" évben, és mert a kritikát idehaza nem viseli a rendszer, inkább paszulja azokat, akik szóvá teszik a visszásságokat. A felnőttek mindenből politikát csinálnak - ez volt a keserű véleménye gyermekemnek, és igazat is adtam neki. Vele már sikerült úgy meggyűlöltetni a politikát, hogy ha most vasárnap lennének a választások és ő már szavazhatna, el sem menne ... És hány millió embert sikerült még kizárni ilyetén módon a közélet ügyeiből! Százezrek, de még inkább milliók fásultak már bele a politikai pocskondiázásba, a tisztességtelen játékokba, amelyhez anyagilag és szellemileg is a népnek kell asszisztálnia. Elvégre a mi pénzünkön folyik a marakodás!

Ilyesféle lelki állapotba taszított tömegek esetén lehet-e csodálkozni azon, hogy sok-sok ember nem akar szavazni? Megutálta a politikát, a pártokat, a politikusokat. És ennek meg is lett, meg is lesz az eredménye! Ez az egyik oldalnak már fél siker, a másiknak meg egy fél bukta! Miután a fásultakat, bizonytalanokat, kitaszítottakat és csalódottakat sikerül távol tartani a szavazófülkéktől (minden jel szerint akár generációkra kiterjedően), jöhet a Kubatov-listás kommandó. A stabilan kétmilliós sereg megszavazza, amit kell, az ellenzéknek így azután legelni való fűszál sem marad. Cél megvalósítva, hatalom bebetonozva!

Jut eszembe: és ha felébrednének a kiábrándultak, lenne közös jelölt, összefogás és egy akarat? Na, itt a bukta másik fele!

 

Szerző: V.K.

még több Vélemény
 
Ellenzéki szavazók rutinszerűen nevezik birkának a fideszeseket. Tehát állatnak. Lehet rosszabb is.
Megszereztük egy rendőrségi kihallgatás jegyzőkönyvét. Így csinálják a láncszavazást. Figyelem, megrázó történet.
A társadalom nagy többségének nem az az érdeke, hogy a pártok a jelenlegi választási rendszerben bármilyen összefogás-mantrát szajkózzanak, hanem az, hogy követeljék az igazságos választási szabályok bevezetését. Az Európa Blokk publicisztikáját rövidített formában közöljük.
Aktuális
 
Vélemény
 
„Amíg a Fidesznek megvan a kétmillió szavazója, hatalmon marad” – mondják gyakran elemzők. A kijelentő mondat lehetne felkiáltó is. Egy kérdésért kiált fel: Normális? Itt 8 millió választópolgár van!
Azt kérdezte a 14 éves fiam, hogy mi ez a brüsszelezés meg sorosozás? Miért kell ezeket megállítani? Őt már úgy megsavazta a politika, hogy ha tehetné, akkor sem szavazna. És kinek jó az alacsony részvétel a választásokon?
Gulyás Márton látja, hogy a Fidesz a választási törvény aránytalanságait a legrosszabb kommunista időket idéző média bebetonozásával teljesítette ki. Rab László (Népszabadság) írása.
Dokumentumtár
 
Kapcsolat
 

Név: Bánovics Attila

Email: info@elektor.hu

Címkefelhő